Wil je ons een handje helpen?

De contactgroep is een vrijwilligersorganisatie. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers, het belteam ook en bijeenkomsten worden ook met hulp van vrijwilligers georganiseerd. Iedereen draagt een steentje bij en zo komen we een heel eind! We kunnen op verschillende plaatsen in de organisatie nog wel wat handjes gebruiken. Dan kunnen we nog verder komen. Help je mee?

Kleine klusjes

We horen steeds meer om ons heen dat mensen geen vrijwilligerswerk meer willen doen. Maar zich wel als vrijwilliger -tijdelijk- aan een organisatie willen binden. Om af en toe iets te doen waar ze zelf goed in zijn. Nou, kom maar op zeggen wij! Je kunt bij de contactgroep diverse taken uitvoeren. Bijvoorbeeld om de website bij te houden. Of aanwezig te zijn bij een congres. Of mee te denken over een enquête. Heb jij zin om een klus(je) te doen, meld je dan. En of je iets moet weten van AA en PNH? Dat helpt, maar het is geen voorwaarde. 

Alle kleine beetjes helpen. Samen zorgen we dat we er zijn voor mensen met AA en PNH.

Hoe werkt het?

Laten we als voorbeeld ravulizumab geven. De ontwikkelingen rond dat medicijn houden we in de gaten. We zijn in gesprek met belanghebbenden, volgen de stappen in de procedure met diverse instanties en berichten erover naar de achterban. Dat kost tijd. Daarvoor hebben we mensen nodig die goed kunnen luisteren bijvoorbeeld. Het leuk vinden om in rapporten en verslagen te duiken. Nog een ander voorbeeld? We willen graag een bijeenkomst voor lotgenoten organiseren. Voor jongeren, voor ouderen, voor vaders en moeders en voor kinderen. Maar wat gaan we aanbieden? Een gespreksochtend met een wandeling? Een bijeenkomst met een arts voor ouders? Daarvoor hebben we meer ‘voelhorens’ in het veld nodig. Mensen die rondvragen en het organiseren ervan als uitdaging zien. 

Aankloppen?

Laat ons weten of je een paar uurtjes in de maand zou willen besteden aan een klus. Omdat je al heel lang iets wilt doen voor ons. Cor en Annelies zijn te benaderen voor je vragen. Geheel vrijblijvend kun je eens bij hen aankloppen. Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.