Update: vaccinatie AA- en PNH-patiënten

Op 16 maart 2021 is in het overleg van de landelijke werkgroep AA en PNH van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie (NVvH) bevestigd dat patiënten met maligne en enkele niet-maligne hematologische aandoeningen in aanmerking komen voor vervroegde vaccinatie. Hieronder vallen ook patiënten met AA, PNH, sikkelcelziekte en ITP die in de afgelopen anderhalf jaar in de polikliniek zijn geweest. Deze patiënten kunnen in de komende twee weken een uitnodiging voor vaccinatie verwachten van het ziekenhuis. Er wordt in week 12 met de vaccinaties gestart. Zoals het er nu uitziet krijgt deze groep het mRNA vaccin van Moderna. Heb je AA, PNH, ITP of sikkelcelziekte en ben je afgelopen anderhalf jaar in de polikliniek geweest en heb je na twee weken geen uitnodiging ontvangen voor vervroegde vaccinatie, neem dan contact op met de polikliniek.

In de informatie van het RIVM staat AA en PNH nog niet apart genoemd. Toch is deze informatie wel gericht op AA- en PNH-patiënten. Aanpassingen worden gedaan, dus houd de site in de gaten. Zodra er meer te melden is, brengen we u op de hoogte.

Meer informatie: https://www.rivm.nl/nieuws/medische-hoog-risicogroepen-ontvangen-vanaf-deze-week-vaccinatie-uitnodiging