Uitnodiging mantelzorg bijeenkomst

Op 25 september organiseert de Stichting AA & PNH Contactgroep een themabijeenkomst. Onderwerp is de zorg voor je naaste oftewel mantelzorg. We gaan met elkaar in gesprek over wat zorgen voor een ander is, hoe je dat doet en waar de grenzen liggen. Het wordt een informele bijeenkomst met veel voorbeelden uit de praktijk. Want Anja en Kyra Padberg (moeder en dochter met AA/PNH) hebben hun medewerking toegezegd. Zij vertellen wat mantelzorgen betekent voor Anja als moeder en voor Kyra als kind. Ook Gwennie Benjamins, moeder van een zoon die inmiddels geen AA/PNH meer heeft, deelt haar bevindingen. Is de mantelzorg ooit klaar?

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich met mantelzorgen bezighoudt. We nodigen partners, ouders en andere naasten van AA- en PNH-patiënten uit voor deze themabijeenkomst. Laat eens van je horen. Laat je zien. Natuurlijk mogen de AA- en PNH-patiënten zelf ook komen, maar op deze dag zetten we hun naasten op de eerste plaats.

Hoe word je mantelzorger?

Regelmatig zorgen voor iemand die je dierbaar is en die AA of PNH heeft, maakt je mantelzorger. Maar ook als je vaak meegaat naar het ziekenhuis en kleine huishoudelijke klusjes doet. Of je vakantieplannen aanpast en administratieve zaken regelt. Je wordt het vaak geleidelijk. Je gaat één keer mee naar de dokter en voor je het weet heb je er een activiteit bij.

Ik ben geen mantelzorger… of wel?

Mantelzorger worden gaat heel geleidelijk. En vanzelfsprekend. Dus zijn er veel mensen die zichzelf niet als mantelzorger beschouwen, terwijl ze dat wél zijn. Wat betekent mantelzorg voor je dagelijks leven? Hoe combineer je je werk of school met de extra taken? Hoe regel je de zorg zo dat je energie overhoudt? Bij welke instanties kun je om hulp en steun vragen? Opzet bijeenkomst We gaan met elkaar in gesprek. Onder leiding van een gespreksleider van de stichting. Insteek is dat we ervaringen delen en tijdens de bijeenkomst vragen met elkaar bespreken. We geven elkaar praktische informatie en tips.

Corona

We houden ons aan de officiële coronamaatregelen (zie site RIVM). Dat betekent in dit geval dat de bijeenkomst kleinschalig is (tot maximaal 20 personen). Als er meer aanmeldingen komen, herhalen we de bijeenkomst.

Wanneer en waar?

Datum: 25 september 2021

Tijd: 10.30 uur – 12.35 (aansluitend gratis lunch tot 13.30 uur)

Locatie: Van de Valk Hotel Breukelen https://www.hotelbreukelen.nl/contact

Parkeergelegenheid in directe omgeving.

OV: treinstation naast locatie

Klik hier voor de uitnodiging