De vijf van… Karin en Frida

In de rubriek ‘De vijf van…’ stellen we mensen voor die op een bepaalde manier aan de contactgroep AA en PNH zijn verbonden. Deze keer nemen we een kijkje achter de schermen van de stichting bij de twee dames die het secretariaat bemannen. Of moeten we bevrouwen zeggen? Hoe dan ook, de kans is groot dat één van deze twee dames als eerste de mail leest die naar het secretariaat wordt gestuurd met een vraag, verzoek of opmerking. Zij zorgen ervoor dat papieren georganiseerd worden en vergaderingen gestructureerd. Zonder deze twee krachten zou het bij de contactgroep aardig in de soep kunnen lopen, dus… tijd om ze eens goed aan iedereen voor te stellen.

Allereerst Karin Hesselink, al enkele jaren werkzaam voor onze contactvereniging:

 1. Stel je eens voor, wie ben je?

Mijn naam is Karin Hesselink, geboren op 3 oktober 1970. Sinds 1995 getrouwd met Henk en samen hebben wij 1 dochter. Sinds 2012 ben ik komen werken bij APN, het administratiekantoor voor Patiëntenverenigingen. In 2015 heb ik het kantoor overgenomen en werk ik met veel plezier vanuit huis voor verschillende patiëntenorganisaties.

 1. Hoe gaat het met je?

Doordat ik meer bewust ben door mijn werkzaamheden voor verschillende patiëntenorganisaties prijs ik mij gelukkig een goede gezondheid te hebben.

 1. Hoe ben je bij de contactgroep AA en PNH terecht gekomen?

De stichting heeft mij benaderd of ik de backoffice taken wilde gaan verzorgen. Zodoende ben ik betrokken geraakt bij deze leuke club vrijwilligers die zich met veel passie inzetten voor het belang van de stichting.

 1. Als je één wens mocht doen die uit zou komen, wat zou dat dan zijn?

Dat er meer medicijn/hulpmiddelen opgenomen worden in het basispakket waarmee heel veel mensen geholpen zouden zijn.

 1. Jouw rijtje van vijf:
  *    Daar kom ik mijn bed voor uit: om te gaan klussen!
 • Deze muziek luister ik nu heel veel: Anouk – Tina Turner – Vaya Con Dios,   maar die komt alleen nog tevoorschijn als cd in de auto tijdens de vakantie ☺ 
 • Vakantietip: Eigenlijk gaan we al heel lang naar Spanje omdat we daar een caravan hebben staan. We willen dit nu gaan afwisselen en dan om het jaar ergens anders gaan kijken, zo zijn we nu naar Italië en Noorwegen geweest. En in 2020 en 2021 thuisgebleven door en de verhuizing en Corona…
 • Mooi boek: de serie van Lucinda Riley – Zeven zussen, en al haar andere boeken lezen lekker vlot weg. Maar ook boeken van o.a. Tess Gerritsen, John Grisham, Linda van Rijn, Suzanne Vermeer vind ik wel goed.
 • Kijken op Netflix/HBO/Disney: Wat nu niet meer op Netflix staat – Sons of Anarchy. En Lucifer, die is zo lekker sarcastisch!
  Op Disney staat nog de nieuwe van de Lion King, die wil ik ook nog wel een keer zien!

Sinds 2019 is ook Frida Klijnhout een grote steun op het secretariaat:

 1. Stel je eens voor, wie ben je?

Mijn naam is Frida Klijnhout geboren op 29 oktober 1981 samenwonend in Geldermalsen en moeder van 2 dochters. Ik ben sinds 2019 werkzaam bij APN.

Mijn werkzaamheden binnen APN zijn o.a. het verwerken van binnenkomende en uitgaande post, beantwoording mail van diverse organisatie en nieuwe leden welkom heten en een mooi welkomstpakket toesturen.

 1. Hoe gaat het met je?

Goed, ik ben blij met ons gezin en onze gezinspony waar we veel te vinden zijn en erg van genieten.

 1. Hoe ben je bij de contactgroep AA en PNH terecht gekomen?

Door de werkzaamheden bij APN ben in contact gekomen met de stichting. 

 1. Als je één wens mocht doen die uit zou komen, wat zou dat dan zijn?

Mijn wens zou zijn om met ons gezin een vrijstaand huisje te vinden zodat wij onze pony aan huis kunnen houden.

 1. Jouw rijtje van vijf:
  *    Daar kom ik mijn bed voor uit: om naar onze pony te gaan 
 • Deze muziek luister ik nu heel veel: eigenlijk hou ik van alle muziek
 • Vakantietip: Oostenrijk voor de winstersport en Spanje voor het lekker zonnetje
 • Mooi boek: ik lees niet graag
 • Kijken op Netflix/HBO/Disney: ik kijk vaak uitzendingen terug op videoland die ik gemist heb. Bij ons thuis wordt eigenlijk veel door de kinderen gekeken. Ik heb niet echt veel geduld voor films of series.