banner-ervaring-delen.jpg

Over ons

Nalaten

Ook na je leven kun je iets betekenen voor mensen met AA en/of PNH. Je kunt een geldbedrag of andere bezittingen nalaten aan Stichting AA & PNH Contactgroep. Dit moet worden vastgelegd in een testament.

Het testament

Heb je weleens nagedacht over wat er moet gebeuren met je bezittingen na je overlijden? Als je geen testament hebt, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. Het is dus belangrijk om een testament te laten opmaken, waarin je je wensen vastlegt. Ook kun je in een testament iemand aanwijzen die uw nalatenschap afhandelt, een zogeheten executeur.

Erfstelling, legaat of fonds op naam?

Er zijn drie manieren waarop je (een deel van) uw vermogen kunt nalaten aan de Stichting AA & PNH Contactgroep:

  • Erfstelling
    Bij een erfstelling benoem je een of meerdere personen of goede doelen tot erfgenaam. Je erfgenamen krijgen recht op (een deel van) je nalatenschap. Je kunt de Stichting AA & PNH Contactgroep in het testament opnemen als mede-erfgenaam, naast bijvoorbeeld familieleden, dierbaren of andere goede doelen. Je kunt er ook voor kiezen de Stichting AA & PNH Contactgroep aan te wijzen als enige erfgenaam.
  • Legaat
    Wil je de Stichting AA & PNH Contactgroep een bepaald geldbedrag, kunst, effecten of onroerend goed nalaten? Dit kun je als legaat laten vastleggen in het testament. Op deze manier kun je bijvoorbeeld familieleden tot erfgenaam benoemen en daarnaast een specifiek bezit of bedrag nalaten aan de stichting.
  • Fonds op naam
    Een fonds op naam komt tot stand via een schenking, of wordt vastgelegd in een testament. Met een fonds op naam kun je een eigen fonds oprichten met een bepaalde doelstelling op het gebied van b.v. onderzoek naar AA & PNH. Het minimumbedrag voor een fonds op naam is € 50.000,-.

Bezoek aan de notaris

Voor het opmaken van een testament heb je een notaris nodig. Hij of zij kan je helpen bij het vormgeven van de wensen. Via www.notaris.nl vind je eenvoudig een notaris in de buurt. Ook kun je op werkdagen tussen 9.00 en 14.00 uur bellen met de Notaristelefoon: 0900 346 93 93 (€ 0,80 per minuut).

Contact

Voor meer informatie of overleg stuur je een berichtje naar de penningmeester van de Stichting AA & PNH Contactgroep, penningmeester@aaenpnh.nl