Zoeken

Regelingen, vergoedingen

De volgende websites bieden tal van mogelijkheden om informatie te vinden over zorg, hulpverlening en de daarbij behorende wet- en regelgeving.

logo regelhulp.nl

Wegwijzer van de overheid

Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, en sociale zekerheid.

Ga naar Regelhulp


Het Ouderkompas

Het Ouderkompas biedt een handvat voor ouders van een chronisch ziek kind die hulp of ondersteuning kunnen gebruiken. Onder meer over financiële zaken, wetten en regelingen. Klik op het plaatje om alle thema's te zien.

Ga naar Financiën en regelgeving

Ouderkompas


Vervoer

Reisservice van Valys

logo Valys

Valys is een soort taxiservice voor jeugd en volwassenen met een beperking. Valys is bedoeld voor reizen die verder gaan dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. U of uw kind kan met de Valys taxi van deur tot deur reizen. U kunt een bepaald aantal kilometers per jaar reizen. Om te reizen met Valys hebt u een Valyspas nodig.
Ga naar Valys

Regiotaxi

De regiotaxi is vervoer van deur tot deur. De regiotaxi kan u of uw kind thuis ophalen, bij een bushalte of treinstation en bij verschillende algemene opstapplaatsen. De regiotaxi is beschikbaar voor iedereen in de gemeente. De regiotaxi rijdt in de regio: dus in uw gemeente en naar omliggende gemeenten. Voor grotere afstanden zijn het openbaar vervoer of Valys bedoeld. Mensen met een beperking kunnen korting krijgen op het tarief.
Meer informatie over de regiotaxi: informeer bij uw gemeente (afdeling WMO).


Belastingen en toeslagen

Meerkosten.nl

Deze website geeft onder meer informatie over hoe je via de belastingaangifte meerkosten als gevolg van handicap of ziekte kunt terugkrijgen. Deze website is een initiatief van Ieder(in) Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De Contactgroep AA & PNH is aangesloten bij deze organisatie.

Ga naar de website Meerkosten.nl

Belastingdienst en aftrek ziektekosten

Ook op de website van de Belastingdienst kunt u lezen over aftrek van ‘specifieke zorgkosten’. Het gaat om kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt.

Ga naar de website van de Belastingdienst

Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

logo CAK

Wie een chronische ziekte of een beperking heeft, is vaak veel geld kwijt aan ziektekosten. Daarom betaalt het CAK (Centraal Administratie Kantoor) een toeslag als u veel kosten maakt, of als u veel zorg nodig hebt.

Ga naar de website van het CAK


Lees meer over:

Zorgverzekeringen