Omgaan met AA / PNH

School en opleiding

Handige tips

logo ouderkompas

Een chronische aandoening als AA en PNH heeft vaak ook gevolgen voor school. Omdat je door ziekenhuisbezoek regelmatig school moet missen, of vaker thuis moet blijven of minder mee kan komen door bijvoorbeeld vermoeidheid. In elk geval is het altijd belangrijk dat school en ook bijvoorbeeld naschoolse opvang goed op de hoogte is van de situatie. In het Ouderkompas staan handige tips, een initiatief van het Emma Kinderziekenhuis.

Lees meer over Opvang en school bij Ouderkompas >>


Langere tijd niet naar school

logo klassecontact

Kinderen en jongeren die een chronische aandoening hebben zoals AA of PNH missen vaak lessen op school. KlasseContact maakt het voor chronisch of ernstig zieke kinderen die langdurig niet naar school kunnen mogelijk lessen te volgen in de eigen klas, met de eigen leerkracht. Zo raken zij minder snel achterop met de lesstof en, net zo belangrijk, blijven zij in contact met hun leerkracht en klasgenoten.

KlasseContact is bestemd voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Een leerling komt in aanmerking als hij of zij een chronische of ernstige somatische ziekte heeft en hierdoor gedurende langere periode niet naar school kan gaan.

Hier is een filmpje dat laat zien wat er bij de plaatsing van 'de klasgenoot' komt kijken.

Lees meer over KlasseContact >>