Zoeken

Hulpmiddelen


Reisadviezen

Brochure Reisadviezen

Het hebben van AA of PNH hoeft geen reden te zijn niet op vakantie te gaan. Als u maar voorzorgsmaatregelen neemt en een zorgvuldige planning maakt. Want als AA of PNH-patiënt weet u dat het verloop van de ziekte grillig en onvoorspelbaar kan zijn. In de brochure Reisadviezen vindt u informatie en een soort checklist.

Als nieuwe contribuant ontvangt u dit logboekje gratis bij uw welkomstpakket.
Niet-contribuanten kunnen de brochure ook bestellen en betalen €4,00 administratie- en verzendkosten.
Geef a.u.b. in het bestelformulier aan of het gaat om de brochure voor AA of voor PNH-patiënten.

Bestelformulier >>


Huisartsenbrochure

Huisartsenbrochure PNH

Normaal gesproken hebben huisartsen een begeleidende en in veel gevallen een coördinerende rol bij chronisch zieken. Maar omdat aa en pnh en zeldzame bloedziekten zijn, weet de huisarts in het algemeen weinig over deze ziektebeelden. In het informatiepakket ‘huisartsenbrochure’ staat beknopt beschreven wat de huisarts over de symptomen en de behandeling van uw aandoening moet weten. U kunt deze brochure aan uw huisarts geven.

Contribuanten van de Stichting AA & PNH krijgen bij aanmelden twee exemplaren gratis toegestuurd. Overige patiënten betalen € 4,00 verzend- en administratiekosten.

HuisartsenbrochureU kunt voor eigen gebruik of voor andere artsen, waarbij u in behandeling bent een origineel exemplaar aanvragen. Denk aan de weekendarts of de bedrijfs-, keurings- of verzekeringsarts. Ook voor de GGD of de indicatieorganen zoals Argonaut en het CIZ kan deze informatie belangrijk zijn.

Ga naar:

Bestelformulier >>


Europees Medisch Paspoort

Eoropees Medisch Paspoort

Het Europees Medisch Paspoort is een document dat in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken.
Als nieuwe contribuant van de contactgroep ontvangt u het EMP gratis bij uw welkomstpakket.

U kunt het EMP ook bestellen bij uitgever SDU. De kosten bedragen €9,-- incl. verzendkosten. N.b. Voor het bestellen van een enkel exemplaar type nummer 501888 in het zoekvenster op de website van uitgever SDU.
Bestelformulier >>


Medicijnoverzicht apotheek

U kunt altijd een actueel medicijnoverzicht aan uw apotheek vragen. Dit is een print en gratis. Dit is handig als u (onverwacht) naar de dokter of apotheek moet op een andere locatie dan ‘thuis’.


Medisch Paspoort - Med1Pas

Med1pas

Med1Pas is het digitale Europees Medisch Paspoort. Het is een handig USB credit-card formaat en gemakkelijk mee te nemen in de portomennee. Op deze kaart is ook ruimte voor alle relevante medische informatie, zoals bloedgroep, allergieën, aandoeningen, bloedgroep etc. De pas kost € 24,95.
Deze pas kunt u via de apotheek opvragen of online bestellen via patient1.nl


Voor sommige medicijnen verklaring nodig op reis

Brochure Medicijnen op reis

Medicijnen die onder de Opiumwet vallen, mag u niet zomaar meenemen naar het buitenland. Ook zware pijnstillers en kalmeringsmiddelen vallen hieronder. Gaat u op reis met een medicijn dat onder de Opiumwet valt? Dan moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen.
Deze brochure informeert u over:

  • het reizen met deze medicijnen naar het buitenland
  • de benodigde documenten
  • de aanvraagprocedures

Ga naar de brochure Medicijnen mee op reis (pdf) >>


Medisch ID en noodnummer op mobiele telefoon

Medisch ID op IPhone

Medisch ID Iphone

In noodgevallen kan het belangrijk zijn dat hulpverleners snel weten wat uw gezondheidssituatie is. Heeft u een Iphone dan kunt u in de gezondheidsapp en medisch paspoort opstellen. Dit is waar ambulance/politie/brandweer 'als eerste' naar op zoek gaat tegenwoordig.

TIP: Zet ook in de omschrijving de contactgegevens van de behandelend arts en wat absoluut niet gedaan mag worden (bijv. zonder overleg medicatie toedienen).

Lees meer over het instellen van uw medisch ID bij apple-tips.


Noodnummer (ICE) voor de Android gebruikers

Instellen gaat als volgt:

  • Ga naar contacten. Ga naar groepen. Ga naar: ICE contact bij nood.
  • Klik op de Button om contact toe te voegen.
  • Klik op contact noodgevallen en selecteer een contactpersoon.
  • Sla je aanpassingen op.

U zult nu zien dat als uw telefoon vergrendeld is, u rechts onderin op noodgeval kunt klikken. In dat menu kunt u een noodnummer bellen zoals 112. Maar als u nogmaals links onderin klikt, ziet u de ICE contact- personen.

*Het kan zijn dat dit niet bij iedere Android-telefoon op deze manier werkt. In de app-store zijn diverse apps te vinden die (ongeveer) hetzelfde doen.Meer informatie

AA bij Folders, boeken, en meer

PNH bij Folders boeken, en meer

Video-album