Nieuws

In de vorige nieuwsbrief hebben we afscheid genomen van Angeline Jansen als voorzitter met een uitgebreid interview. Daarmee hebben we een periode afgesloten. Een mooi moment voor een nieuwe rubriek: ‘De vijf van’… We beginnen met Ard Vink en Cor Koekkoek. Zij gaan het voorzitterschap delen, dus… ook de aftrap van ‘De vijf van…’ wordt door hen gedeeld.

1. Stel je eens voor, wie ben je?

Cor: Ik ben Cor Koekkoek, eenmaal voorgesteld blijf ik vanwege mijn naam bijna altijd “hangen” ????. Ik word dit jaar 57 jaar. Ik ben getrouwd en heb kinderen, een drukke en verantwoordelijke baan en eigenlijk ben ik altijd wel bezig.Ard: Mijn naam is Ard. In Duitsland/Oostenrijk waar ik enige tijd gewoond/gewerkt heb, werden hier natuurlijk altijd grapjes over gemaakt: ARD = Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland. Ik ben al zo’n 25 jaar actief in het geneesmiddelenonderzoek en werk momenteel in Leiden aan het Centre of Human Drug Research.

2. Hoe gaat het met je?

Cor: Ik krijg steeds meer moeite met het gegeven dat de coronaperiode inmiddels zo lang duurt. Daar komt mijn been- en enkelbreuk eind 2020 en de revalidatie daarvan ook nog bij, maar mijn gezinsleden en ik zijn gezond en moeten wij ons gelukkig mee prijzen! Dat in tegenstelling tot enkele collega’s die echt zwaar ziek zijn geweest van Covid-19 en een hele lange herstelperiode tegemoet gaan.

Ard: Ik mag niet klagen ????; voor een ‘oude man’ (zo noemen mijn drie zonen mij) ben ik fit en voel ik me goed.

3. Hoe ben je bij de contactgroep terecht gekomen?

Cor: Tijdens de periode dat wij 17 jaar geleden in verwachting waren van onze zoon Bart kreeg ik te horen dat ik een vorm van leukemie had met weinig perspectief wat een half jaar later definitief als PNH werd gediagnostiseerd. In die periode had ik contact met Andrea Stiene en enkele lotgenoten, maar omdat ik na een jaar nauwelijks klachten had besloot ik alleen de ½ jaarlijkse controles te volgen en verder proberen door te gaan met leven en niet te denken aan wat er allemaal zou kunnen gebeuren. In 2014 kreeg ik meer klachten en ben ik doorverwezen naar het Radboud UMC, Dat was ook het moment dat ik de contactgroep weer heb benaderd. In 2016 ben ik vervolgens bestuurslid geworden.

Ard: Bij terugkomst vanuit het buitenland in Nederland was ik op zoek naar nuttig werk en heb me aangemeld bij de contactgroep. In de familie komt PNH voor dus dit leek een logische keuze.

4. Als je één wens mocht doen die uit zou komen, wat zou dat dan zijn?

Cor: Poeh, dat is best lastig maar ik kies dan toch voor gezondheid. Zo lang mogelijk goed gezond blijven waarbij ik mezelf een hoog cijfer voor kwaliteit van leven kan blijven geven.

Ard: Dat iedereen zich happy voelt.

5. Jouw rijtje van vijf:

Cor:

 • Daar kom ik mijn bed voor uit:
  Vroeg opstaan om de bergen in te trekken met zo min mogelijk mensen om
  mij heen, genieten van de natuur.
 • Deze muziek luister ik nu heel veel:
  De jaren 80
 • Vakantietip:
  Persoonlijk de Alpen en met mijn vrouw terug naar Italië, Sardinië
 • Mooi boek:
  Thrillers/actie
 • Kijken op Netflix/HBO/Disney:
  L
  aatst gekeken naar Drive to survive, formule 1

Ard:

 • Daar kom ik mijn bed voor uit:
  Een rondje mountainbiken in de Schoorlse duinen
 • Deze muziek luister ik nu heel veel:
  Spotify VH1 Classics
 • Vakantietip:
  Rondreis Marokko
 • Mooi boek:
  The Winner, David Baldacci
 • Kijken op Netflix/HBO/Disney:
  Netflix serie: Bron (de brug)

De volgende keer leggen we Anja en Kyra Padberg, vrijwilligers met specialiteit ‘ouder van’ en ‘jongere met’ AA en PNH de vijf vragen voor.