Nieuws

Meedoen met onderzoek

Gesprek met uw behandelend arts opnemen? Dat mag!

Wat zei de dokter ook alweer over het tijdstip van medicijninname? Sta je buiten en ben je alweer vergeten er precies verteld is. Herkent u dat? Vanaf eind 2017 is het wettelijk toegestaan om opnames te maken van uw bezoek aan uw behandelend arts. Willemijn Engberts doet onderzoek naar het effect en gebruik van deze opnames. En ze zoekt nog patiënten die mee willen helpen.

Door opnames te maken van uw consult kunt u thuis nog eens terugluisteren wat er besproken is. Hoewel het niet verplicht is, is het wel aan te raden om uw zorgverlener te vertellen dat u een geluidsopname wilt maken voor eigen gebruik. Uiteraard is het niet de bedoeling dat deze opnames via internet/social media gedeeld worden. Het is puur voor eigen gebruik in de privé-sfeer.

Willemijn Engberts, masterstudent Communicatie en Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen,doet onderzoek naar het effect en gebruik van dit soort opnames.
Zij is op zoek naar patiënten die mee willen werken aan haar masterscriptie over dit onderwerp. Op deze manier hoopt ze in beeld te krijgen wat de voor- en nadelen zijn van deze – toch vaak persoonlijke – opnames.

Aanmelden

Als u mee wilt doen aan dit onderzoek, kunt u zich aanmelden. Graag zo snel mogelijk! Het onderzoek zal niet veel tijd in beslag nemen en de vragen ontvangt u gewoon via de mail. Het mailadres van Willemijn is: w.engberts@student.ru.nl U kunt Willemijn natuurlijk ook mailen als u vindt dat het absoluut ongewenst is dat er opnames gemaakt worden. Zij is geïnteresseerd in alle meningen!

Deelname is anoniem.