banner-ervaring-delen.jpg

Ervaring delen

ALL OF ME All of me logo

ALL OF ME is dé plek waar jonge mensen met een chronische aandoening elkaar kunnen vinden. Het is een online platform, maar organiseert ook live-ontmoetingen, de zogenoemde ALL OF MEET.

ALL OF ME helpt je sterker in je schoenen te staan en de baas te zijn over je eigen leven. Hoe ga je om met alles om je heen, je vrienden, een nieuwe baan, seks, uitgaan, onzekerheid? Soms wil je gewoon dingen weten die je met je arts, ouders of vrienden niet wil of kan bespreken.

ALL OF ME is gemaakt samen met de jongeren voor wie het is bedoeld.

Het filmpje hieronder geeft een indruk wat je kunt verwachten.


Dominique (19 jaar)

Ik probeer zoveel mogelijk mee te doen met mijn vriendinnen, maar ik heb minder energie dan zij. Dat merk ik bijvoorbeeld als we een dagje winkelen of naar de bioscoop gaan. Ik ga dan vaak eerder naar huis en dat is niet altijd leuk’, zegt Dominique. Zij heeft reuma, astma en de ziekte van Raynaud.

Regelmatig stuit ze ook op onbegrip. ‘Op school hebben we veel trappen. Die probeer ik te nemen in plaats van de lift. Er is een docent die vindt dat ik dan ook wel mee kan doen met sport. Terwijl dat nou juist te veel is. Op zo’n moment zou ik aan andere jongeren met een chronische aandoening willen vragen: hoe gaan jullie hiermee om? Ik ben benieuwd wanneer en hoe zij bij een sollicitatie vertellen over hun aandoening. Bij ALL OF ME hoop ik jongeren te vinden met wie ik kan praten over de dingen waar ik tegenaan loop. Het lijkt me fijn hen in het echt te ontmoeten en daarom wil ik ook naar een ALL OF MEET gaan.’


Lees ook over Facebook voor jongeren met AA of PNH >>