medisch-banner.jpg

Alles over AA / PNH

Kenniskaart PNH

De kenniskaart paroxismale nachtelijke hemoglobinurie (PNH) laat zien hoe de zorg rond PNH is georganiseerd. Dit gebeurt vanuit patiëntenperspectief. In Nederland is voor PNH het Radboudumc Expertisecentrum PNH aangewezen als expertisecentrum voor PNH. De Kenniskaart laat daarom zien hoe de zorg rond PNH in dit centrum is georganiseerd en is gebaseerd op tien onderwerpen die belangrijk zijn voor een expertisecentrum.

De kenniskaart bestaat uit twee delen:kenniskaart
In het patiëntdeel staat de ervaring van patiënten met de organisatie van de zorg en wat patiënten en de patiëntenorganisatie belangrijk vinden voor de organisatie van de zorg. Dit deel is ingevuld aan de hand van de resultaten van een online enquête onder patiënten en de visie van de patiëntenorganisatie.

In het centrumdeel staat hoe het expertisecentrum de zorg biedt en welke expertise het centrum in huis heeft. Dit deel is ingevuld aan de hand van een gesprek tussen het patiëntenpanel van de Stichting AA & PNH en de experts van het expertisecentrum.

Ga naar de kenniskaart >>


logo expertise in kaart

Project 'Expertise in kaart'

De kenniskaart PNH is tot stand gekomen in het kader van het project 'Expertise in kaart', waarbij acht patiëntenverenigingen samenwerkten om kenniskaarten te ontwikkelen voor de diverse aandoeningen en betrokken expertisecentra.

Lees meer over het project >>