Zoeken

medisch-banner.jpg

Folders, boeken en meer

Algemene folder AA

Folder over AA

In deze folder vindt u in een omschrijving van de bloedziekte Aplastische Anemie (AA) en wat de meest voorkomende symptomen zijn.

Bestelformulier >>


Boekje Dit snap bijna niemand

Boekje 'Dit snapt bijna niemand'

Verhalen van mensen met zeldzame bloedziekten. Op pagina 50 - 62 leest u over de ervaringen van Tineke (PNH), Ad (PNH) en Joan (AA).

Bekijk het boekje


Hoe kunnen families omgaan met een beenmergziekte

Hoe kunnen families omgaan met een beenmergziekte

Deze brochure bevat informatie over onder meer aplastische anemie (AA) en paroxismale nachtelijke hemoglobinurie (PNH) voor patiënten, verzorgers, het gezin en de familie. Bezien vanuit de ervaring van gezinnen waar AA en PNH een rol speelt of speelde. Hoe verwerk je het als gezin, hoe ga je als gezin om met de ziekenhuisopnamen en hoe help je de kinderen er mee om te gaan.
Dit boekje, gebonden, in kleur, kost € 9,50. Voor contribuanten € 6,00.

Bestelformulier >>


Boekje Beenmergfalen bij kinderen

Boekje beenmergfalen bij kinderen

De brochure geeft uitleg over diagnose en behandeling van beenmergfalen en myelodysplastisch syndroom bij kinderen.
Te bestellen op de website van VOKK >>Boekje De ene cel is de andere niet

Boek over stamceltransplantatie

In 'De ene cel is de andere niet' (ISBN 9789080767881, 160 pagina's) komen in 26 hoofdstukken alle aspecten aan de orde van een stamceltransplantatie. Nauwgezet wordt ingegaan op de geschiedenis, de verschillende soorten stamceltransplantaties en de lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke gevolgen. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan de stamceltransplantatie bij kinderen. Verkrijgbaar voor € 9,50.
Kijk en bestel het boekje


cover boekje Kasper met AA

Kasper

Toen Kasper in 1993 Aplastische Anemie kreeg, was de behoefte aan informatie groot. Niet alleen voor zijn ouders, maar ook voor de kinderen in de naaste omgeving van Kasper. Het boekje, geschreven door zijn moeder Margot Lantinga,, is door artsen, verpleegkundigen, kinderen en onderwijzers gelezen. We kunnen daarom zeggen: kinderen zullen het verhaal begrijpen en de informatie klopt!

Ga naar de webwinkel van de uitgeverij >>


Mijn bloedfabriek is stuk

Mijn bloedfabriek is stuk

Een boekje waarin je uitleg krijgt over de ziekte, onderzoeken en behandeling.

"De teksten die je begeleiden tijdens het ziekteproces en die je daarbij vooral duidelijke informatie en praktische tips geven, zodat het je kind en jezelf een beetje houvast geeft. Graag wil ik andere mensen in een soortgelijke situatie een lange zoektocht naar informatie besparen. Ik wens iedereen veel succes, om het leven weer in balans te krijgen." Jannie Hagemeister is de schrijfster. Verkrijgbaar in kleur en gebonden voor € 9,50. Voor contribuanten € 6,00.
Bestelformulier >>


Kijk bij Ervaringsverhalen >>

Kijk bij Hulpmiddelen >>

Kijk bij Videoalbum >>